Weber Grilling Tour na Placu Vogla w Warszawie był wspaniałym czasem grillowania przepysznych steków, kurczaka i wyśmienitej wegańskiej quesadilli.
Sernik to popularne i lubiane u nas tradycyjne ciasto , często przygotowywane na święta wielkanocne. Proponujemy smakowite miniserniczki który to przepis został przygotowany przez Natalię ze sklepu w Olsztynie.
O pączkach pisał już Mikołaj Rej w „Żywocie człowieka poczciwego”. I faktycznie – w Polsce pączki były znane już w XII wieku. Najpierw twarde i słone, nadziewane słoniną, dopiero z czasem przeobraziły się w pyszności, które znamy...
Faworki. Znamy je tez pod nazwami :chrust, chruścik i według legendy powstały przez przypadek. Z początku ciężkie i tłuste, doskonalone przez lata przez gospodynie domowe ciasto stało się lekkie i chrupiące.
Niektórzy twierdzą, że pierwsze proste ciasteczka powstawały już w Persji w VII w. p.n.e. Przez wieki, przepisy na ciasteczka były udoskonalane, a my podpowiadamy jak zrobić doskonałe ciasteczka u siebie w domu.
Przygotowanie idealnego ciasta nal pizzę jest - szczególnie w jej ojczyźnie - sztuką. Nie musi być jednak trudne jeśli zna się podstawowe zasady. Wystarczą odpowiednie proporcje składnikóworaz odrobina wiedzy, by zawsze wyszło idealnie
Pizza margherita to jedna z najprostszych, najpopularniejszych pizz której klasycznego przepisu pilnuje Stowarzyszenie prawdziwej pizzy neapolitańskiej. Klasycznie pyszna i klasycznie prosta w przygotowaniu
Pizza Hawajska to znienawidzona przez tradycjonalistów wariacja na temat pizzy okraszona anasem. Podobno nigdy nie powinno się ananasa dodawać do pizzy, ale cóż, skoro jest ona tak pyszna ;).
Pizza na grillu to pizza jak z tradycyjnego pieca! Zobacz jak to zrobić na jednym z naszych grilli gazowych - Triton PTS 4.1 doposażonym w specjalny kamień do pizzy. Oczywiście inne grille, także tradycyjne również nadają się do upieczenia pizzy. Szczególnie polecamy NOWOŚĆ - serię grilli Triton MaxX - 2, 3 i 4 palnikowe, każdy z dodatkowym palnikiem bocznym. Spróbujcie pizzy z Waszego grilla!
Przygotowanie idealnego ciasta naleśnikowego nie musi być trudne. Wystarczą odpowiednie proporcje składników oraz odrobina mineralnej wody gazowanej, która zapewni lekką konsystencję.
Przygotowanie idealnego ciasta naleśnikowego nie musi być trudne. Wystarczą odpowiednie proporcje składników oraz odrobina mineralnej wody gazowanej, która zapewni lekką konsystencję.